Home / COOLtură / Fotografie / Un fotograf rus a lipit un obiectiv de o cameră foto pentru o fotografie de milioane de vizualizări
Un fotograf rus a lipit un obiectiv de o cameră foto pentru o fotografie de milioane de vizualizări

Un fotograf rus a lipit un obiectiv de o cameră foto pentru o fotografie de milioane de vizualizări

Fotograful rus Alexey Kljatov a combinat într-un mod ingenios o cameră foto compactă Canon Powershot A650 și un obiectiv 44M-5 Helios lens provenit de la un vechi aparat rusesc Zenit pentru a obține câteva fotografii macro cu fulgi de zăpadă. Combinația celor 2 componente a dus la obținerea unor fotografii excepționale devenite repede virale pe internet.

Schema aparatului realizat de Alexey Kljatov

Schema aparatului realizat de Alexey Kljatov

 

Despre Alexandru Tudorache

Am început proiectul „Pipa Păcii” din dorința de a avea un loc unde cultura urbană este pusă pe primul loc. „Pipa Păcii” este portalul online unde găsim tot ceea ce merită văzut sau auzit!

33 comments

 1. Cata pefectiune …. absolut superb :)

 2. nu prea cred asa ceva

  • Nu are cum sa fie adevarat !In proportie matematica,firele de iarba trebuie sa fie mult mai mari !

   • Alea nu sunt fire de iarba, sunt fibrele materialului de sub fulg

   • Care iarba? Daca ai vazut ca sunt facute afara trebuie sa fie iarba?
    Le-a facut afara ca sa nu se topeasca fulgii. Sunt pusi pe un material gen lana ca sa fie inconjurati de aer rece din toate partile (tot pentru a preveni topirea)

  • Poti sa crezi, e foarte usor de realizat, si eu am facut de multe ori ceva asemanator chiar si inainte sa vad acest exemplu , dar nu la o magnificare asa mare. Sunt principii de baza ale opticii :P

  • cand tu le arati luna unii se uita la deget.

 3. Nu e iarbă in fundal, ci lână!

 4. greu de crezut cu asa tehnica :) – compacta + obiectiv vechi !!!

  • incearca, Alexe, omul ti-a dat mura in gura ;)
   si o camera compacta in maini bune face treaba, mai ales ca imaginea nu este marita. iar obiectivele vechi nu sunt rele deloc, uneori mai bune decat cele produse maine!

   • Compacta cu al sau factor de crop + obiectiv macro = mai mult nu iti doresti

   • Adevar graiesti! obiectivele vechi au lentilele din sticla, nu din polycarbonat cu microcoating. Coneteaza enorm materialul lentilei. Astazi, un obiectiv electronic cu lentile din sticla costa cam cat o dacie.

 5. Incredibil! absolut superb!

 6. absolut superb,..dar ma intreb,cum a reusit sa surprinda de fiecare data un singur fulg (cristal) cand in fapt, cristalele se intrepatrund de regula,..aici sunt prinse* cate unul…

 7. buna remarca Imparatului Rosu..:)

 8. Doar ultima poza pare mai reala.. Parerea mea! :)

 9. Ăștia care vă dați specialiști de ce nu faceți un aparat de genul ăsta să vedeți dacă e adevărat sau nu? V-a pus omul schema mai sus, în loc să comentați aiurea mai bine vă apucați să vedeți dacă funcționează…

 10. pe bune?! da ce e mo aici? ala face sf uri reale si toti se uda la fundulet pt ca sunt reale? idea e simpla :D daca pare prea perfect,bun si ireal inseamna ca asa e. PREA!!! LA FEL CA AIA CARE SE UITA LA UN AOLEU MA SAI IN TABLA(STIFT PENTRU CEI CARE INCA NU STIU CE VAND TZIGANII) SI ZIC K VOR SA DEA BANI GREI PE O BUCATA DE BRONZ GRAFITAT CARE E VANDUTA PE POST DE AUR DAR LA PRET DE NIMIC

 11. Pentru cei care cred cu adevarat ca ce s-a prezentat este pe bune, ei bine, imi pare rau sa va stric visul frumos, obiectivul respectiv nu este unul Macro si chiar daca am trece acel aparat la 100% zoom optic FARA zoom digital deoarece nu am obtine acea claritate tot am avea nevoie de un inel macro de genul celor Kenko pentru a obtine un astfel de rezultat si chiar daca din relatia obiectiv+inel macro+aparat este posibila, mai sunt doua variabile si anume aparatul care pot spune ca nu poti obtine un astfel de rezultat cu un PowerShot, DSLR este un must have sau un compact 5 Star, si problema focalizarii manuale inca se impune, tineti cont ca nu se focalizeaza automat cu un obiectiv lipit.

 12. Daca alea sunt “perfecte”…atunci ce sa mai zicem de oameni si de proveninta ;D

 13. am incercat si am reusit sa obtin imaginea asemanatoare pe aparatul nikon 1 v1 cu zoom setat la 30mm (80) cu obiectivul adaugator minolta 50 1,4. imaginea e buna dar pozele trebuie taiate… la Alexei obiectivul e 50 2,0 , adica imaginea trebuie taiata mai mult sau de folosit alta optica.

 14. Daca chiar sunt pe bune, omu e un artist ce s-a gandit la ceva nou, la o abordare noua in crearea unei / unor poze. Bravo lui.

 15. The wonder of nature. Quite incredible whhat lies around us & we never even know it.

 16. Fractali.. asemenea imagini se pot obtine pe pc cu cateva programe 3d – 3ds, maya + cateva filtre in photoshop. Cu toate astea imaginile rusului sunt probabil reale, iar creativitatea lui Ivan trebuie laudata.

 17. Am citit undeva ca, nici un fulg de zapada nu seamana intre ei,Adevarat !

 18. In primul rand trebuie sa sti cum arata un fulg de nea sa faci o afirmatie ca asta si in al 2-lea rand nu ai cum sa lipesti un obectiv atinc de SLR pe un aparat foto compact.
  Si cine crede balivernele astea e un copil de 2 anisori.dati si voi un search si nu mai credeti toate prostiile

 19. imposibil ii facut pe calculator de unde sa aiba asa forma si de unde sa aiba culoarea aia fulgu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


4 − = one

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top